Tijdregistratie

Tijdregistratie

admin No Comment
Nieuws

Wij zijn verheugd te melden dat Beesports.nl de tijdregistratie op zich neemt.
Iedere deelnemer krijgt bij de inschrijving een Ipico chip welke aan één van de schoenen bevestigd dient te worden met behulp van een tyrap.

De mat aan de finish registreert de juiste eindtijden.
Let op!  Na de finish niet vergeten de chip weer in te leveren!

Hoe werkt het IPICO sports tijdregistratie systeem ?

Het IPICO systeem bestaat uit drie basisonderdelen: een tag, een Antenna mat en een reader. De tag wordt op de schoen van de hardloper bevestigd. Wanneer de hardloper over de finish komt registreert de Antenna mat de tag en wordt er een signaal verzonden naar de reader. Deze slaat op haar beurt alle informatie op en zorgt voor een snelle verwerking van de tijden.

IPICO Tijdregistratie systeem...

IPICO maakt gebruik van de gepatenteerde Dual Frequency technologie. Deze technologie gebruikt magnetische inductie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een laag frequentiesignaal en een hoog frequentiesignaal. Het hoge frequentiesignaal wordt gebruikt voor de communicatie tussen de mat en de tag. Het grootste voordeel van deze technologie is het feit dat deze ook geschikt is voor uitdagende omgevingen.

Het wegvallen van het signaal wordt namelijk voorkomen. Daarnaast werkt de Dual Frequency technologie uitermate goed voor objecten met veel vocht (vloeistoffen), zoals het menselijk lichaam. Het is namelijk mogelijk om de tags door vloeistoffen heen te lezen.

Tevens werkt IPICO uitstekend in alle weersomstandigheden.

Hoe word ik geregisteerd ?

De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.
Het IPICO Sports tijdregistratiesysteem is al succesvol toegepast bij de London Marathon en is gebruikt bij de Olympische Spelen van 2012 en bij vele hardloop evenementen in de regio.

Hoe bevestig ik mijn chip ?

Bij het startnummer ontvangt je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd, natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden.

Inleveren van de chips ?

De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie. Deze zullen in het finish gebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen.