Sociaal Vasse

Sociaal Vasse goes Twente: Sociaal Twente 2018

 

In 2017 is er in Vasse een pilot opgezet, Sociaal Vasse genaamd. Ondernemers en inwoners uit Vasse droegen ‘in natura’ bij aan een korte, verzorgde vakantie voor mensen, die door omstandigheden niet voldoende geld hebben om een vakantie te kunnen betalen.

“De pilot Sociaal Vasse was zomer 2017 een groot succes, het gastgezin was zeer tevreden, de kinderen hebben er tot op heden leuke vakantievriendjes aan overgehouden. Ook vanuit de inwoners kwamen veel positieve reacties. Daarom gaan we het project in 2018 verspreiden over meerdere locaties”, aldus initiatiefneemster Daphne Voorhuis ……

 

Kortom: Sociaal Vasse goes Twente!

 

In samenwerking met Coöperatie Zorgondernemers Twente (coöperatie van zelfstandige zorgaanbieders met diverse specialismen: www.zorgondernemers-twente.nl) kunnen we in 2018 4 of 5 gezinnen blij maken met een welverdiende vakantie op verschillende locaties in Twente, dankzij de bijdrage van enkele ondernemers die inmiddels een vakantieplekje beschikbaar hebben gesteld.

De vakanties zullen plaatsvinden in Oldenzaal, Rossum, Almelo en Vasse.

 

“Om de anonimiteit van de vakantiegangers zoveel mogelijk te waarborgen wordt voornamelijk met cadeaubonnen gewerkt.” Voorbeelden zijn: bijdrage huur fietsen, lunch- of dinerbon, ijscobon, vrijkaartjes voor zwembad of speeltuin.

Motto: Kleine moeite, groot plezier!

We hebben inmiddels al enkele prachtige donaties ontvangen. Deze worden op onze facebook pagina ‘Sociaal Twente’ vermeld.

 

De gastgezinnen komen in 2018 uit het eigen netwerk van Coöperatie Zorgondernemers Twente. Vanaf volgend jaar proberen we dit ook mogelijk te maken voor onze opdrachtgevers: de WMO consulenten van de 14 Twentse gemeenten, zij kunnen dan ook een aanmelding bij ons indienen.

 

Voor informatie over het project en voor ondernemers/inwoners uit Twente die een steentje willen bijdragen aan (één van de locaties van) project Sociaal Twente kunt u zich bij Voorhuis melden: daphnevoorhuis@zorgondernemers-twente.nl of info@sociaaltwente.nl. Het project is te volgen op de fb pagina ‘Sociaal Twente’.

https://www.facebook.com/Sociaal-Twente